Kendo Zomer Seminar 2023

Terugkijkend naar het zomer seminar 2023 waren de lessen voornamelijk gefocust op de basis. Er was aandacht voor etiquette en gedrag maar al snel gingen we over naar het beoefenen van voetenwerk. En dat hebben we geweten. De beenspieren hebben het te verduren gehad en er was ruimte voor verbetering zoals we konden observeren op onze eigengemaakte video’s. Als de basis niet goed is….. de meesten van ons kunnen dit zelf wel aanvullen.

Er was ook een nieuwe manier voor jigeiko met de Japanse sensei ingevoerd met behulp van gekleurde polsbandjes. Dit maakte de mogelijkheid op een beurt eerlijker.

Zaterdagavond verzamelden zich een behoorlijk aantal kenshi om samen met de Japanse sensei te eten bij Korean street food restaurant, Hongdae.
Er werd veel gelachen en gepraat. Daarnaast werd er geapplaudisseerd en gezongen, maar velen van ons wisten niet waarom. Erg grappig!

Op zondag werd er  shiai, scheidrechter, examens en voetenwerk (gecombineerd met men-slagen ) beoefend in 4 groepen. ’s Middags waren er examens voor Ikkyu tot en met Godan. Het aantal geslaagde kenshi was als volgt: 1 x Godan, 1x Yondan, 3 x Sandan, 4x Nidan, 3x Shodan en alle 5 Ikkyu.

We kijken terug op een goed georganiseerd seminar en examens met 161 deelnemers uit 20 verschillende landen.

Onze dank gaat uit naar de organisatie, tolken, de Nederlandse sensei en mensen achter de schermen.
Een speciale dank gaat natuurlijk uit naar Nabeyama Takahiro sensei,  Iguchi Kiyoshi sensei en Kurogi Yoshinobu sensei voor de lessen.

Deel op
Geplaatst in Geen categorie.