Namens het bestuur

Beste allen,

Hopelijk zijn jullie allen en al jullie dierbaren gezond en wel.

De persconferentie van de regering gisteren was misschien een tegenvaller, maar schept wel duidelijkheid. Ondanks dat ik en alle bestuursleden met mij, het liefst zo snel mogelijk weer zouden willen beginnen met trainen, is deze beslissing wel een verstandig besluit. Beter nu even de kiezen op elkaar en doorzetten, dan een tweede uitbraak riskeren. Daarbij vergeet ik niet dat het zware en onzekere tijden zijn voor zelfstandigen, werknemers en werkgevers, die de deuren van hun winkels en bedrijven nog gesloten moeten houden.

Het bestuur heeft in navolging van de maatregel van de regering alle evenementen tot 1 september afgelast, inclusief het kendo zomerseminar in augustus.

Deze crisis heeft op meerdere vlakken gevolgen of heeft dit al gehad.

Zo hebben we op het laatste moment de Iijima-cup moeten afgelasten. Er waren erg veel inschrijvingen uit binnen- en buitenland. Het bestuur heeft besloten 80% van de inschrijfgelden terug te storten. Het gehele bedrag terugstorten is niet mogelijk, omdat we als organisator al kosten hebben gemaakt, die niet meer te verhalen zijn. Het ticket van Iijima-sensei was er één van.

Een andere tegenvaller was het cancelen van de EK Kendo. Een teleurstelling voor de teamleden en begeleiders, maar zeker ook voor Guido en Marije die voor de eerste keer geselecteerd waren als shinpan. Daarnaast was dit kampioenschap ook een financiële tegenvaller, want er waren al behoorlijk wat kosten gemaakt en een groot deel hiervan zijn we gewoon kwijt. Wij wachten nog op bericht van de EKF of er nog iets gecompenseerd kan worden.

Het EK Jodo is afgezegd. Voor de spelers en begeleiders en domper, maar gelukkig hadden we hier nog geen kosten voor gemaakt.

Twee kandidaten hadden zich opgegeven voor het zomerseminar in Kitamoto. Ook dit gaat niet door. Voor een volgende editie staan zij bovenaan de lijst, maar het is maar de vraag of zij dan in de gelegenheid zijn.

Enkele gegadigden hadden zich opgegeven voor de Kyoto Embu Taikai en het 8ste dan examen. Ook dit werd afgelast en vooruitgeschoven.

Centrale trainingen en examens zijn niet doorgegaan. We zullen in de programmering van komend seizoen kijken of we hier een mouw aan kunnen passen. Tevens zullen wij coulant omgaan met de 3 trainingen-eis. Berichtgeving hierover volgt.

We beseffen dat we jullie, weliswaar door overmacht, dit seizoen niet hebben kunnen bieden wat we van plan waren. Je bent lid en betaalt contributie. En jullie mogen hiervoor wat terugverwachten. Ondanks dat evenementen en trainingen niet zijn doorgegaan, hebben we besloten, dat we geen contributie zullen restitueren. Wel willen we kijken, als alle gevolgen van deze crisis bekend zijn en het financiële plaatje van dit jaar rond is, we jullie op één of andere manier kunnen compenseren.

Ik hoop jullie allen weer spoedig te ontmoeten en wens jullie veel sterkte toe de komende periode.

Namens het bestuur,

Koos van Hattum
(voorzitter)

Deel op
Geplaatst in Nieuws.